EU Polkee Palkat ja Nostaa Elkeik

Ikinä en ole saanut sellaista viha- ja törkypostin vyöryä kuin edellisestä blogimerkinnästäni, joka käsitteli muukalaisvihamielisyyttä Perussuomalaisissa. Melkein kuin olisi julkaissut pilakuvan Muhammedista. Samalla kiihkeydellä ja omalla oikeassa olemisen vimmalla fanaatikot huutavat nyt netissä. Tälle sivulle tulleet viestit puhuvat puolestaan, niitä ei ole tarvetta sen enempää kommentoida. Joillakin on hyvin paha olla suomalaisessa yhteiskunnassa.

Reaktiot kertovat kuitenkin, että oikealla asialla ollaan. Kiitos kannustavasta palautteesta! Koirat älisevät, kun kalikka kalahtaa. Ulkomaalaisviha on eräänlainen poliittinen kompassi sekin: kun kulkee tasan päinvastaiseen suuntaan, ei voi olla kokonaan väärässä. Rasismin vastainen kamppailu jatkuu – ennen vaaleja ja niiden jälkeen.

Mutta eivät perussuomalaiset voi terrorisoida koko vaalikeskustelua. Tärkeämpiäkin teemoja on olemassa.”

Euroopan unionista on tulossa isoja uutisia vielä ennen vaaleja. Siksi hallitus saa todennäköisesti eteensä vielä yhden välikysymyksen, tekijänä on Vasemmistoliitto ja aiheena sitoumukset, joita Suomi on EU:lle antanut koskien unionin kriisimaiden tukemista.

On mahdollista, että hallitus hakee vielä uusia valtuuksia sitoa suomalaisten veronmaksajien rahoja Euroopan talous- ja rahaliitto-nimisen hiekkalinnan pystyssä pitämiseen. Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on luvannut, että eduskuntaan tuodaan aiheesta pääministerin ilmoitus, jolloin kansanedustajat pääsevät puhumaan asiasta.
Mutta pelkkä ilmoitus ei riitä, sillä se on tyhjää puhetta, jonka jälkeen ei äänestetä. Ei siis mitata sitä, ketkä kansanedustajista ja puolueista ovat lapioimassa lisää suomalaisten veronmaksajien rahaa muiden maiden spekulanttipankkien ja epärehellisten poliitikkojen pelastamiseen. Siksi välikysymys on ehkä ainoa vaihtoehto. Silloin mitataan, kuka on missäkin leirissä näissä asioissa.

Muutenkin EU-rintamalta kuuluu kovia uutisia. Euroaluetta myllertäneeseen talouskriisiin vedoten Saksa ja Ranska ovat tuomassa EU-maiden hyväksyttäväksi pakettia, joka merkitsee isoa vallanryöstöä Suomesta liittovaltioituvalle EU:lle. Esityksen mukaan koko unionialueella olisi tulevaisuudessa yhtenäinen yritysverotus. Samalla eläkeiän alarajaa nostettaisiin 67 vuoteen, palkankorotusindekseistä luovutaan ja Suomen perustuslakiin lisättäisiin velkakatto, joka määrittelisi, kuinka me paljon täällä saamme ottaa velkaa.

Pääministeri Kiviniemi on sanonut julkisuudessa, että Saksan ja Ranskan esitys vastaa Suomen linjaa. Kun asiaa kysyttiin pääministeriltä eduskunnan kyselytunnilla, hän kielsi kolmesti, että EU olisi tällaista esitystä tehnyt. Ei olekaan, mutta Saksa ja Ranska ovat tehneet ja ne tuovat sen vielä Suomenkin nieltäväksi. Vasemmistoliiton mielestä tämä tarjous on palautettava ei-kuoressa takaisin.

Muutenkin on liikkeellä omituista matelemista EU:n edessä, kun eduskunta hyväksyi vaalikauden loppumetreillä ison muutoksen Suomen perustuslakiin. Sen keskeinen sisältö on leikata presidentin valtaoikeuksia. Samalla kuitenkin esiteltiin myös toinen, meikäläiselle perustuslakiperinteelle täysin vieras uutuus. Perustuslakiin aiotaan kirjata ensimmäistä kertaa maininta Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa.

Näin poliittinen eliitti haluaa teräsbetonoida Suomen olon EU:ssa syvälle valtiosääntömme rakenteisiin.

Itse vastustan ehdottomasti tällaista kirjausta. Miksi Suomen pitäisi näin vapaaehtoisesti köyttää kätensä, vaikka sitä ei kukaan meiltä edellytä? Miksei perustuslakiin samalla kirjata Suomen jäsenyyttä YK:ssa, ETYJ:issä, Euroopan neuvostossa ja Pohjoismaiden neuvostossa?

Hanketta ei ole vielä myöhäistä pysäyttää, sillä muutos vaatii vielä kahden kolmasosan enemmistön seuraavassa eduskunnassa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *